Wie zijn we en wat doen we?

Fotoclub Visueel werd opgericht in 1981.  Elke donderdagavond komen we samen in het clublokaal in het Ontmoetingscentrum van Lichtaart.

Op een clubavond laten we geen enkele mogelijkheid onbenut om onze foto’s te bespreken. De mens in zijn omgeving was zeer lang het toonaangevend onderwerp in de fotografie van de clubleden.  Nieuwe leden brachten het voorbije decennium meer variatie in het aanbod, onder meer met landschaps- en natuurfotografie.  De meeste leden werken digitaal, al werken er nog enkelen analoog met behulp van oude technieken.

Af en toe zorgen gastsprekers voor boeiende fotografische avonden.  En tijdens clubuitstappen zoeken we steeds nieuwe fotografische horizonten op.

 

Sinds 1991 organiseren we om de 5 jaar de “24 uren van Lichtaart”.  We fotograferen aansluitend 24 uren op verschillende locaties in Lichtaart.  De beelden worden getoond op een aparte tentoonstelling en nadien overgemaakt aan de Heemkundige Kring van Lichtaart.  Op die manier blijft een mooie verzameling beelden bewaard die de evolutie weergeeft van "het leven zoals het is" in Lichtaart.

 

Het hoogtepunt van onze clubwerking is ongetwijfeld het jaarlijkse fotosalon.  Gedurende 3 dagen rond Allerheiligen stellen we in het ontmoetingscentrum van Lichtaart de beste werken van het afgelopen jaar tentoon en projecteren we op een groot scherm in een aparte ruimte een aantal aantrekkelijke audiovisuele beeldreeksen.